Dörrar & Fönster – inne och ute

 

Nu gör du din bästa fönsteraffär! Upp till 35% rabatt på svenska kvalitetsmärken som Traryd, SP fönster, Elitfönster, Nordan och Westcoast Windows.

1 till 4 enheter 30%
5 till 9 enheter 33%
10 och uppåt 35%

 

Vill du boka ett hembesök eller få en offert inklusive montering?

Boka här

fönsterkampanj

Bra fönster och dörrar lönar sig i längden

Vi har ett stort sortiment av både dörrar och fönster. Vi erbjuder bland annat ytterdörrar, innerdörrar och altandörrar. Och givetvis alla smådetaljer kring det som man kan behöva, som fönsterbleck och foder. Vi har valt våra leverantörer noga, för kvalitet är oerhört viktigt när det handlar om utsidan på ett hus. Fönster släpper in ljus, men ska samtidigt släppa ut så lite värme som möjligt. Detsamma gäller dörrar. Vi tar bara in kvalitetssäkrade produkter och även stora fönster med låga U-värden, dvs lite energiförlust. Välisolerade dörrar och fönster leder till behagligt jämnt inomhusklimat och även en lägre elräkning. Att satsa på bra produkter lönar sig ofta ganska snabbt.

Dörrar och fönster påverkar också i allra högsta grad känslan i huset. Stilrena stora fönster och släta dörrar ger ett minimalistiskt modernt utseende, medan spröjs och spegeldörrar skapar en ombonad klassisk känsla.

Monterat och klart

Monterat och klart innebär att vi tar ansvar för hela ert fönster eller dörrbyte. Ihop med våra samarbetspartners erbjuder vi ett helhetskoncept där vi mäter, offererar, levererar, monterar samt ombesörjer bort transport av era gamla fönster. Vi tar sedan hand om ROT ansökan och ni får en samlad faktura av oss. Välkommen in och titta på vår fina fönsterutställning eller boka ett kostnadsfritt hembesök.

Har du frågor om monterat och klart?

Vill du boka ett hembesök eller få en offert inklusive montering kan du kontakta mig direkt.

Håkan Davidsson 

+46 303 799483 |  hakan@harasbyggvaror.se

Tips när du ska köpa dörrar & fönster

Fönster

Fönster ska vara både snygga, funktionella och energisnåla. Om du funderar på att sätta in nya fönster eller dörrar, här är några saker som kan vara bra att fundera på:

• Kontrollera fönstrets U-värde. Ju lägre U-värde desto mer energieffektivt är fönstret.

• Vad ska man välja för material? Det finns flera olika varianter men de vanligaste är klassiska träfönster eller aluminiumbeklädda fönster. Träfönster är billigare men kräver målning med jämna intervaller vilket inte krävs med aluminumbeklätt.

• Bor du nära en stor väg eller har stora fönster i söderläge? Det finns fönster som är både ljud- och värmeisolerande som alternativ.

• Spröjs eller inte? Det är en smaksak och handlar mer om vilket utseende man vill ha på huset. Det kan dock vara smidigt att välja en variant med borttagbara spröjs vilket gör det enklare att putsa dem.

Innerdörrar

Vilken typ av innerdörr du väljer gör större skillnad än vad man först tänker sig. Beroende på hur rum och ytor ser ut så kanske man vill att en dörr inte ska synas så mycket, eller så kanske man vill att den ska sticka ut som en snygg inredningsdetalj. Om det är dåligt med plats förr en vanlig dörr så kanske man ska fundera på en skjutdörr? Har du barn som spelar trummor eller trumpet så är möjligen en ljudisolerad dörr ett alternativ? Ifall du har ett rum i din bostad som saknar fönster så är förmodligen en innerdörr med fönster ett enkelt sätt att få in ljus i utrymmet.

Om du är osäker på vilka alternativ som är bäst för dig. Kontakta oss så guidar vi dig i dörrdjungeln!

Ytterdörrar

Är det dags att byta eller köpa ny dörr? Urvalet på dörrar är enormt och priserna skiljer sig enormt mellan olika tillverkare. Det finns ett samband mellan pris och kvalitet så vår rekommendation är att man väljer från välkända och etablerade tillverkare. Utöver valet av välkända varumärken så finns det några saker man bör fundera på innan man bestämmer sig. Valet är ditt och allt beror givetvis på din plånbok och dina behov. Nedan tipsar vi vad du bör tänka på när du ska byta eller köpa nya dörrar.

• Färgen: Fundera på om ni vill att dörren ska smälta in eller vara ett blickfång på ert hus. Bra att veta är att en mörk dörr drar till sig solljus vilket kan förkorta dörrens livslängd.

• Säkerhet: Välj en dörr som klarar inbrott och är brandsäker. Bor du nära en tex en stor väg kan en ljudisolerande dörr göra mycket för din innemiljö.

• Kvalitet: Ja, det kostar mer men kanske är värt det? En bra dörr klarar väder och vind bättre samt är säkrare i och med bättre kvalitet på design, beslag, gångjärn och isolering (ju lägre U-värde desto bättre)

Fönster yttersida
Leksand Ytterdörr
Diplomat ytterdörr
Leksandsdörren
Swedor svenska dörrar
Tarydfönster
Elitfönster